Tarkempaa tietoa organisaation eri toimijoista saat klikkaamalla alla olevan kaavion tekstejä.
Jäsen: | Henkilökohtainen varajäsen: |
pj. Jaakko Penttinen, varatuomari | |
Jari Saarinen, terveysjohtaja (varap.) | Mikko T. Korhonen, kuntoutusjohtaja |
Eino Saarelainen, osastonhoitaja |
Minna Piispanen, mielisairaanhoitaja |
Sami Uotinen, johtava lakimies |
Anu Nemlander, erityisasiantuntija |
Ansa Sonninen, terveydenhuollon ylitarkastaja |
Marja Hyvärinen, terveydenhuollon ylitarkastaja |
Merja Miettinen, hallintoylihoitaja | Antti Hedman, johtajaylilääkäri |
Helena Vorma, lääkintäneuvos | Riitta-Maija Jouttimäki, hallitusneuvos |
Jari Tiihonen, professori |
Heimo Viinamäki, professori |
Läsnäolo-oikeutetut: | |
Johtava lääkäri Eila Tiihonen | |
Johtava ylihoitaja Aila Vokkolainen | |
Talousjohtaja Ilpo Kääriäinen | |
Tarja Koskela, sihteeri |
Johtava lääkäri, ylilääkäri,
Eila Tiihonen, puheenjohtaja
Professori,
Jari Tiihonen
Johtava ylihoitaja,
Aila Vokkolainen
Talousjohtaja,
Ilpo Kääriäinen
Mielisairaanhoitaja Mikko Heimonen, henkilöstöjäsen
Mielisairaanhoitaja Markku Korhonen, henkilöstöjäsenen varajäsen
Tuula Jauhiainen, sihteeri
Johtava lääkäri Eila Tiihonen, puheenjohtaja
Professori Jari Tiihonen
Ylilääkäri Jarmo Paanila
Ylilääkäri Tero Hallikainen
Ylilääkäri Kari Ojala
Ylilääkäri Heli Tuppurainen
Johtava ylihoitaja Aila Vokkolainen
Turvallisuuspäällikkö Anssi Kuosmanen
Ylihoitaja Irkku Höök
Ylihoitaja Satu Tuovinen
Talousjohtaja Ilpo Kääriäinen
Apulaistalousjohtaja Vuokko Hallikainen
Mielisairaanhoitaja Mikko Heimonen, henkilöstöjäsen/
Mielisairaanhoitaja Markku Korhonen, henkilöstöjäsenen varajäsen
Mielisairaanhoitaja Minna Piispanen, henkilöstöjäsen/
Sairaanhoitaja Veera Laukkanen, henkilöstöjäsenen varajäsen
Tuula Jauhiainen, sihteeri
Eila Tiihonen, p. 0295 242 204
Johtavan lääkärin sihteeri
Tuula Jauhiainen, p. 0295 242 221
Arkistotoimi on hallinnolliset organisaatiorajat ylittävä kokonaistehtävä, jota johtaa ja valvoo johtava lääkäri.
Arkistotoimen tehtävänä on muun muassaSairaalalle on laadittu arkistotoimen ja asiakirjahallinnon toimintaohje sekä arkistonmuodostussuunnitelma.
Lääkekeskus vastaa sairaalan lääkehuollosta määräysten edellyttämällä tavalla. Asiakkaina ovat sairaalan potilasosastot, EEG, laboratorio, työterveyshuolto ja hammashuolto. Lääkekeskus farmaseuttisen tiedon asiantuntijana tukee yhdessä muiden terveydenhuollon ammattilaisten kanssa toimintaa asiakkaiden terveyden ylläpitämiseksi ja sairauksien parantamiseksi.
EEG- laboratorio toteuttaa sairaalan tarvitsemat EEG- ja EKG-tutkimukset sekä ECT-hoidon. Palveluitamme käyttävät sairaalan potilasosastot, työterveyshuolto sekä rajoitetusti ulkoiset ostajat.
Yhteystiedot
Niuvanniemen sairaala
EEG-laboratorio
Niuvankuja 65
70240 Kuopio
p.0295 242 301
f. (017) 3682 416
Laboratorion palveluja käyttävät hoitopotilaat, mielentilatutkimuspotilaat ja työterveyshuollon asiakkaat. Laboratorio osallistuu Itä-Suomen yliopiston oikeuspsykiatrian klinikan tutkimustyöhön. Laboratoriossa tehdään kliinisen hematologian ja kemian aloihin kuuluvia tutkimuksia. Työ painottuu hoitopotilaiden psyykenlääkkeiden vaikutuksen tarkkailuun ja päihteiden seulontaan.
Yhteystiedot
Niuvanniemen sairaala
Laboratorio
Niuvankuja 65
70240 Kuopio
p.0295 242 303
f. (017) 3682 416
Psykologiyksikkö toimii psykologian ja neuropsykologian asiantuntijana potilaiden hoidossa ja kuntoutuksessa sekä hoidossa ja tutkimusjaksolla olevien potilaiden ja mielentilatutkimukseen määrättyjen henkilöiden kliinisissä psykologisissa tutkimuksissa. Psykologien ammatillinen työskentely perustuu psyykkisten toimintojen, ihmisten välisen vuorovaikutuksen sekä psykologisen kehityksen lainalaisuuksien tuntemukseen. Psykologin työote on potilaslähtöinen. Psykologit noudattavat toiminnassaan lakia terveydenhuollon ammattihenkilöistä (559/1994), pohjoismaiden psykologien ammattieettisiä sääntöjä sekä muita psykologeja koskevia viranomaissäädöksiä ja määräyksiä.
Sosiaalityöntekijät toimivat sosiaalityön asiantuntijoina osana moniammatillisia työryhmiä. Potilastyössä keskeisenä tavoitteena on potilaiden sosiaalisen toimintakyvyn säilymisen ja kehittymisen tukeminen ammatillisen sosiaalityön keinoin. Sosiaalityöntekijät tekevät yhteistyötä potilaiden läheisten ja viranomaisverkostojen kanssa ja voivat antaa yleisinformaatiota sairaalan käytännöistä.
Sairaanhoidon hallinnon sihteerit toimivat johtavan lääkärin alaisen sairaanhoidonhallinnon ja oikeuspsykiatrian professorin johtaman klinikan toimistotehtävissä. Yksikössä työskentelee johtavan lääkärin sihteeri, ylilääkäreiden sihteeri, professorin sihteeri, tutkimussihteeri, arkistosihteeri ja toimistosihteereitä.
Johtavan lääkärin sihteerin tehtäviin kuuluvat toimistosihteereiden lähiesimiestehtävät, kokousten sihteerinä toimiminen, tiedottaminen johtavan lääkärin ohjeiden mukaisesti, potilasliikenteeseen liittyvät tehtävät sekä muut johtavan lääkärin antamat tehtävät.
Ylilääkäreiden sihteerin tehtäviin kuuluvat ylilääkäreiden alaisten valitusasiakirjojen käsittely, maksusitoumusten ylläpito ja mielentilatutkimustoimintaan liittyvät sihteerin tehtävät sekä muut ylilääkäreiden antamat tehtävät.
Professorin sihteerin ja tutkimussihteerin tehtäviin kuuluvat oikeuspsykiatrian klinikan toimistotehtävät, tieteellisen tutkimus- ja julkaisutoiminnan sihteeritehtävät, matkajärjestelyt ja muut professorin antamat tehtävät.
Toimistosihteerin tehtäviin kuuluvat mielentilatutkimustoimintaan liittyvät sihteerin tehtävät, potilaita koskevien tekstien puhtaaksikirjoitus, tarkkailulausuntoihin liittyvä seuranta ja puhtaaksikirjoitus sekä eteenpäin toimittaminen, potilaskertomusten perustaminen ja huoltaminen sekä päivittäminen. Sosiaalityön yksikössä on yksi toimistosihteeri, joka vastaa mm. rajoiterekisterien ylläpidosta. Myös muilla toimistosihteereillä on omia vastuualueita kuten gynekologin, sisätautilääkärin, lastentautien ja lastenendokrinologian konsultaatiosanelujen puhtaaksikirjoitus. MIII-kierron seuranta sekä hoitoilmoitusrekisteri ja potilaslaskenta kuuluvat toimistosihteerin tehtäviin. Lisäksi toimistosihteeri osallistuu osaston toimistorutiineihin mahdollisuuksien mukaan.
Arkistosihteerin tehtäviin kuuluu arkistonmuodostussuunnitelman laatiminen ja ajan tasalla pitäminen sekä huolehtiminen päätearkiston säilytys-, hoito- ja käyttöpalvelutehtävistä. Hän vastaa myös potilaskertomus- ja röntgenarkiston hoitamisesta. Arkistosihteeri huolehtii arkistotoimen yhtenäisten ohjeistusten laatimisesta ja sairaalan arkistotoimeen liittyvästä koulutuksesta ja neuvonnasta. Hän valvoo, että sairaalan eri toimintayksiköiden arkistotoimen tehtävät hoidetaan asianmukaisesti. Arkistosihteeri toimii arkistoimikunnan puheenjohtajana.
Lääketieteellisestä sairaanhoidosta vastaa ylilääkäri. Potilaiden tutkimuksesta, hoidosta ja taudinmäärityksestä päättää lääkäri. Ylilääkäri ja ylihoitaja toimivat työparina organisoiden hoitotyön resurssit potilaan hoitamisen palvelukseen.
Hoitotyön hallinto johtaa ja kehittää sairaanhoidon osana olevaa eri toimintayksiköissä tapahtuvaa laadukasta hoitotyötä ja sen hallintoa sekä näiden tutkimusta, opetusta sekä kehittämistä. Hoito-työn vastuualueeseen kuuluu 14 osastoa, henkilöstöpooli, EEG, laboratorio, sisätautikirurginen sairaanhoitaja ja työ- ja toiminnallinen terapia.
Tukipalvelujen tulosalueen tehtävänä on nimensä mukaisesti tukea sairaalan toimintaa tuottamalla taloushallinnon, tietohallinnon, materiaalihuollon, ravintohuollon, siivoushuollon, teknisen huollon, puutarhan ja vaatehuollon palveluja.
Taloustoimisto tuottaa talous- ja henkilöstöpalveluja sairaalan toiminnan tukemiseksi, ja se toimii osana THL:n tilivirastoa. Taloustoimisto vastaa osaltaan sairaalan strategisen suunnitelman valmistelusta ja toteuttamisesta, se laatii taloussuunnitelman, talousarvioehdotuksen sekä tilinpäätöksen, kehittää ulkoista ja sisäistä laskentatointa sekä laskenta- ja seurantajärjestelmiä, huolehtii talousraportoinnista, maksuliikenteestä, osto- ja myyntireskontrasta sekä potilasvarojen hoidosta. Tehtäviin kuuluvat myös kirjanpito, palkanlaskenta, nimikirjanpito, kunnia- ja virka-ansiomerkkiesityksesten käsittely, eläkeasiat, tapaturmiin ja sairausvakuutuksiin liittyvät asiat sekä matkustus- ja asuntoasiat. Taloustoimisto huolehtii myös puhelinvaihteesta, vahtimestari- ja lähettipalveluista sekä hankinnoista lääkkeitä lukuun ottamatta.
Henkilöstötoimiston tehtävänä on muun muassa
IT-palveluyksikkö toimii sairaalan toimialariippumattomia ICT-palveluja tilaavana yksikkönä ja toimialasidonnaisten ICT-palvelujen tuottajana tietohallintostrategian mukaisesti. Toimialariiappumattomat ICT-palvelut ostetaan valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskukselta (Valtori).
Materiaalihuollon tehtävänä on vastata tukipalveluyksikkönä Niuvanniemen sairaalan kulutusmateriaalista ja sen saatavuudesta siten, että yksiköt voivat toimia häiriöttä ja taloudellisesti.
Ravintokeskuksen tehtävänä on tuottaa sairaalan ravintopalvelut. Asiakkaina ovat potilaat, henkilökunta ja sairaalan vieraat.
Siivouspalveluihin kuuluvat siivous ja erilaiset potilaan perushoidon avustustehtävät.
Tehtäviä ovat
Tekninen huolto suorittaa tukipalveluyksikkönä sairaala- ja kiinteistötekniikkaan liittyvät työt ja kuljetustehtävät. Tavoitteena on mahdollistaa sairaalan kaikkien osastojen ja yksiköiden häiriötön toiminta on mahdollista.
Tehtäviä ovat muun muassa
Niuvanniemen sairaalan vaatehuolto tarjoaa palveluita vaate- ja tekstiiliasioissa osastoille, potilaille ja henkilökunnalle. Vaatehuollosta vastaa vaatteistonhoitaja, joka suunnittelee, hankkii ja valmistaa sairaalan tekstiilit, myös erityistekstiilit sekä hoitaa vaatteiden ja tekstiileiden korjaukset, poiston ja käsittelyn.